Z. Salt könyvajánlója

2018.01.31

Mason Murray méltán nevezhető a misztikus regények egyik királyának a magyar piacon. Lélekcsapda című könyvében megmutatta, hogy stílusa könnyed, fogalmazása jól érthető és hasonlatai guillotine-ként vágják ketté a jelen pillanatot. Élvezhető humora lazít a töprengő elme szorításán, miközben azon agyalsz, hogy mi sül ki a sztoriból.

Előző kritikámban, könyvajánlómban a legutóbbi könyvéről írtam meg pozitív benyomásaimat a szerző és alkotása kapcsán. A Lélekcsapda korábban íródott, de egyáltalán nem éreztem a minőségben különbséget.

Ebben a műben Mark Moore egy nap felébred és legnagyobb megdöbbenésére egy másik testben tér magához. Sokkal idősebb és ismeretlen férfi testében, akit még soha nem látott. Fogalma sincs, hogy mi történt, de valahogy szeretné visszakapni a saját életét. Nem tudja hogyan induljon neki és egy régi FBI-os barátját keresi fel, Angie-t, akitől a segítséget reméli. Természetesen volt köztük korábban románc vagyis egy csipetnyi romantika is megvillan. Ebből indul ki az sztori és hogy sikerül e a nőnek az ügyet megoldani, ezzel megmentve a volt FBI-os Mark életét, az kiderül, ha elolvasod a könyvet.

Több szálon futnak az események, de mindegyiknek köze lesz természetesen egymáshoz. Ezzel azt hiszem semmilyen titkot nem árultam el, de nem is tenném, hisz így mindenki saját maga fedezheti fel az olvasás kalandos eseményeit.

Akcióban bővelkedik, pattanásig feszült figyelemben nem szűkölködik a könyv. Olvasás közben filmkockák peregtek, ezzel is alátámasztva a feljebb említett könnyed olvashatóságot. Kíváncsian vártam, hogy Marknak vajon sikerül e visszakapni az életét és ez "palmatex-ként" ragasztott a hátsómra.

Külön kiemelném, hogy a választékos szóhasználat számomra rendkívül imponáló volt az élmény közben. A hasonlatok pedig azt hiszem egyfaja "ujjlenyomatként" mutatták meg a szerző egyedi, utánozhatatlan és igényes stílusát.

Bízom benne, hogy a hamarosan megjelenő könyve is ugyanilyen jó lesz, mint a Visszatérő végzet és a Lélekcsapda.

Egyet ígérhetek! Továbbra is maradok az író rajongótáborát erősítve és a következő könyvét is el fogom olvasni, amit türelmetlenül várok!

Z. Salt